Ultima oră

Inundații în tot Gorjul. Alertă până duminică!

Localnici din orașele Târgu-Jiu, Novaci, Turceni, Țicleni și din comunele Dănești, Alimpești și Săulești au sunat în ultimele ore la 112, pentru a semnala gospodării inundate.

„Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice din ultimele ore, în dispeceratul ISU Gorj, au fost primite peste 15 apeluri, iar, până la această oră, pompierii gorjeni au intervenit cu autospecialele și motopompele din dotare pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii, astfel: o gospodărie în satul Săulești, comuna Săulești, o gospodărie în orașul Turceni. Inundație canal stradal în orașul Țicleni care afectează două gospodării, patru gospodării în orașul Țicleni, o gospodărie în satul Corșoru, comuna Alimpești, o gospodărie în municipiul Târgu-Jiu, str. Pinului, o gospodărie în sat Sitești, orașul Novaci, o gospodărie în sat Văcărea, comuna Dănești” a comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Azi-noapte au fost inundate gospodării în: comuna Brănești, satul Gilortu, comuna Bâlteni, satul Bâlteni, comuna Borăscu, satul Menții din Dos. Ieri, pe zi, au fost inundații în Godinești, Tismana, Motru, Ciuperceni.

Cod Roșu de inundații pe râurile din Oltenia

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a instituit Cod Roșu de inundații, începând de astăzi, orele 14.00, până sâmbătă, 17 iunie, orele 14.00, pe următoarele râuri din bazinele hidrografice:

 • Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui (judeţele: Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin),

• Desnăţui – bazin amonte Ac. Fântânele (judeţele: Mehedinţi şi Dolj),

• Jiul de Vest – bazin amonte S.H. Bărbăteni,

• Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari,

• Motru – bazin amonte S.H. Broşteni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Broşteni (judeţele: Gorj şi Mehedinţi),

• Jiu – pe sectorul aval confluenţӑ cu râul Motru – amonte S.H. Podari (judeţul Dolj),

• Jiu – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Motru – amonte S.H. Podari (judeţele: Dolj şi Mehedinţi).

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

Meteorologii ANM au emis, vineri, noi avertizări de ploi torențiale. Localitățile din Gorj aflate sub incidența codului roșu sunt: Bumbești Jiu, Novaci, Tismana, Arcani, Lelești, Turcinești, Padeș, Peștișani, Runcu, Stănești, Schela, Mușetești, Crasna, Baia de Fier, Polovragi. 

Vizualizări: 1,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: