Ultima oră

COD ROȘU, autoritățile sunt în alertă

Pe data de 16 iunie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări de cod roșu, portocaliu și galben pentru mai bine de jumătate din suprafața României. Avertizarea de vreme rea intră în vigoare de vineri și se păstrează până sâmbătă.

Codul roșu intră în vigoare pe data de 12 iunie, de la ora 12.00 și rămâne în vigoare până pe data 17 iunie, la ora 12.00. Fenomenele vizate sunt averse torențiale și abundente pentru: județele Mehedinți, Caraș-Severin, zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara.

În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

Pentru codul roșu, fenomene meteorologice prognozate sunt vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă, care vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

 
 

Cod portocaliu pentru mai multe județe din România
În data de 16 iunie, începând cu ora 10.00, intră în vigoare avertizarea de cod portocaliu, care va rămâne până pe 17 iunie, la ora 12.00. Fenomenele vizate sunt: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă.

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Pentru codul portocaliu, fenomenele meteorologice prognozate sunt: vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă, care vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

Vizualizări: 1,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: