Actualitate

ITM Gorj anunță anchetă la CE Oltenia

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj anunță că a deschis dosar de cercetare după accidentul de muncă mortal care a avut loc marți, 17 ianuarie, la Complexul Energetic Oltenia.

„Ca urmare a ultimului eveniment de muncă soldat cu decesul a trei lucrători, petrecut la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilț Sud, situată pe raza localității Mătăsari, în urma căruia o autoutilitară mixtă s-a răsturnat în timp ce transporta o echipă de lucrători, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului“, a transmis ITM Gorj. 

La fața locului s-au prezentat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale.

O anchetă va fi făcută și de polițiști, sub coordonarea unui procuror.

Sunt informații că mașina a căzut de pe un podeț și s-a răsturnat, în aceasta fiind 25 de oameni, dar și materiale de lucru.

Vizualizări: 3,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: