Actualitate

Lideri scoși de la masa negocierilor

Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia negociază la fiecare doi ani un nou contract colectiv de muncă.

Dacă în ultimii ani ne-am obișnuit cu patru federații sindicale la masa negocierilor, care aveau reprezentativitate pe ramură la nivel național, pe viitor ar putea rămâne doar două.

Cel puțin asta susține Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie. „Sunt schimbări importante apărute ca urmare a modificărilor Legii Dialogului Social. După părerea mea, în 2024, negocierea viitorului Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia va fi făcută de numai două federații sindicale reprezentative. Două dintre acestea nu cred că vor mai exista”, a declarat Dumitru Pîrvulescu.

Dacă un sindicat ar atrage mai mult de jumătate din angajații CE Oltenia, ar fi singur la negocieri. “Ar fi posibil și un sindicat reprezentativ, dar nu cred că se va ajunge la o înțelegere. Eu am încercat, dar sunt orgolii prea mari să se ajungă la un sindicat reprezentativ la Complexul Energetic Oltenia”, a mai spus președintele Federației Naționale Mine Energie.

Pe de altă parte, în câțiva ani numărul de salariați de la CEO se va înjumătăți. Acum mai sunt circa 11.700, dintre care două mii cu contracte pe perioadă determinată.

Vizualizări: 4,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: