Actualitate

Accident grav în minerit. A fost activat Planul Roșu. Trei persoane au decedat

Un accident grav a avut loc marți la cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia. 

În urma acestui accident a fost activat Planul Roșu de intervenție. 

Din primele informații, o mașină care transporta mineri în carieră s-a răsturnat, fiind vorba de mai multe persoane rănite.  Surse neoficiale susțin că sunt și persoane care au decedat. 

Actualizare: Trei persoane au decedat

Din primele informații s-au deplasat la locul accidentului și două elicoptere pentru a transporta răniții.

Trei persoane care erau în stare foarte gravă în urma accidentului nu au mai putut fi salvate și au decedat, din păcate, deși s-a încercat resuscitarea lor timp de zeci de minute. Este vorba de un muncitor recent angajat, un maistru și o persoană aflată în prag de pensionare.

Actualizare:

La locul accidentului se intervine cu trei echipaje SMURD, două echipaje pentru descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, opt ambulanțe SAJ și două elicoptere SMURD din cadrul punctelor aeromedicale de la Craiova si Caraș Severin.

„Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenţie, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenţie”, a precizat ISU Gorj.

Unul dintre răniți este în drum spre spitalul din Motru, trei victime au fost aduse la spitalul din Târgu Jiu, iar una a fost preluată de elicopterul SMURD.

„Momentan, trei victime au fost aduse. Sunt conștiente și au fost preluate de medici pentru evaluare”, au anunțat reprezentanții spitalului.

actualizare: Primul miner a ajuns cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. „Pacientul este conștient, stabil respirator si hemodinamic, cu politraumatism”, a precizat purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Cristiana Geormăneanu. 

actualizare: Ca urmare a ultimului eveniment de muncă soldat cu decesul a trei lucrători, petrecut la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilț Sud, situată pe raza localității Mătăsari, în urma căruia o autoutilitară mixtă s-a răsturnat în timp ce transporta o echipă de lucrători, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului. 

La fața locului s-au prezentat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale.

Vizualizări: 16,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: