Actualitate

Vieți pierdute și oameni răniți la Cariera Jilț Sud - video

Accidentul de la Cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia, în care au murit trei persoane și mai multe au fost rănite, a avut loc într-o zonă cu noroi cât vezi cu ochii, greu accesibilă salvatorilor.

VIDEO AICI.

Minerii răniți grav au fost resuscitați la fața locului, în noroi practic, dar din păcate trei dintre ei nu au mai putut fi salvați.

Cei care au mai mers cu mașini prin noroiul din cariere spun cât de greu sunt de controlat acestea. "Sunt greu de redresat, tragi într-o parte și fug în alta".

Trei persoane au decedat, iar opt au fost transportate la mai multe spitale. Patru dintre victime sunt la spitalul din Târgu Jiu. Două au fost preluate de elicoptere pentru a fi transferate la alte spitale.

Este cel mai grav accident de muncă din ultimii ani, de la Complexul Energetic Oltenia.

Inspectoratul Teritorial de Muncă și Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj fac anchete pentru a stabili cauzele accidentului.

Zeci de oameni, rude și prieteni ai celor care lucrează la Jilț Sud, au mers la carieră, pentru a afla vești despre cei răniți.

actualizare: Primul miner a ajuns cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. „Pacientul este conștient, stabil respirator si hemodinamic, cu politraumatism”, a precizat purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Cristiana Geormăneanu. Un alt elicopter este așteptat să ajungă la Craiova, cu un alt rănit.

Patru răniți au ajuns la spitalul din Târgu Jiu, unde mai sunt așteptați alți doi, iar unul la spitalul din Motru.

actualizare: Ca urmare a ultimului eveniment de muncă soldat cu decesul a trei lucrători, petrecut la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilț Sud, situată pe raza localității Mătăsari, în urma căruia o autoutilitară mixtă s-a răsturnat în timp ce transporta o echipă de lucrători, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului. 

La fața locului s-au prezentat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale.

Sunt informații că mașina a căzut de pe un podeț și s-a răsturnat, în aceasta fiind 25 de oameni, dar și materiale de lucru.

actualizare: Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a ajuns la Jilț Sud la puține minute după producerea tragicului accident.

actualizare: Din cele cinci victime care au ajuns la spitalul din Târgu Jiu, două au fost trimise acasă după investigații, două au fost internate la Secția Chirurgie 2 cu policontuzii și una este încă investigată.

La Spitalul Motru au fost transportate trei victime care inca sunt la investigații.

actualizare: "În interiorul carierei nu pot intra ambulanțele, așa că s-au adus pacienții sau persoanele cu utilaje care pot circula în interiorul zonei și după, pe o platformă unde s-a făcut triajul, s-a făcut transferul. 25 de persoane implicate, din care din păcate trei decedate și şapte care sunt rănite și care au fost preluate către spitale de cele două elicoptere și de ambulanțele terestre. Deci asta este ce pot să vă spun până acum. Normal că situația în dinamică, s-ar putea să mai apară și alte date mai târziu. Orice date suplimentare o să le anunțăm", a spus Raed Arafat.

Se actualizează.

Vizualizări: 16,963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: