Politică

Iordache vrea gorjeni patrioți în conducerea CE Oltenia

„Ajunge cu prăduirea Complexului Energetic Oltenia!“ scrie senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Energiei, Virgil Popescu, și conducerii companiei.

Nemulțumirea senatorului este legată de faptul că au rămas foarte puțini gorjeni în conducerea companiei, iar asta influențează deciziile. „Nu pot accepta nedreptățile! 70 de angajați ai Termocentralei Turceni vor fi transferați în condiții incerte. Revoltător este că angajații din alte județe își mențin pozițiile în detrimentul gorjenilor. Complexul Energetic Oltenia este al Gorjului“, susține Iordache.

Acesta vrea explicații pentru faptul că niciunul din cei șase supraveghetori ai companiei nu este gorjean, dar și pentru că doi dintre cei trei membri ai Directoratului sunt din afara județului. „Prea mult timp, așa zișii “specialiști” din județele învecinate au condus această companie, grăbindu-i sfârșitul! Ajunge! Solicit public explicații din partea tuturor celor care au decis numirea în funcții de conducere a lui Constantin Bălășoiu, doljean (eternul sforar al CEO), a Lăcrămioarei Pințea, bucureșteancă, și a tuturor directorilor din Dolj și Mehedinți. În Gorj avem specialiști care, atât prin cunoștințe, cât și din patriotism, ar fi putut salva compania. În loc să mizăm pe ei, am importat, de-a lungul timpului, zeci de oportuniști care ne-au adus pe buza prăpastiei“, scrie senatorul.

Iordache a spus că puținii bani de investiții sunt direcționați la termocentralele din Dolj, iar pentru cele din Gorj nu rămâne nimic. „Cele mai mari costuri de producție sunt la Ișalnița în care continuați să investiți cu nemiluita, în timp ce, la Rovinari, cea mai eficientă sucursală a companiei, nu ați reabilitat nici măcar Grupul 5! De ce?“, a punctat senatorul PNL.

Acesta a criticat și faptul că multe dintre deciziile legate de CEO sunt secrete. „Nu în ultimul rând, condamn cu fermitate lipsa de transparență în toate documentele și deciziile care vizează viitorul Complexului Energetic Oltenia. Un județ întreg, sute de mii de oameni sunt afectați de viitorul acestei companii! Renunțați la tactica asta diversionistă, domnilor! Sunteți obsedați de secrete: memorandum-uri secrete, planuri de restructurare secrete, organigramă secretă, consilieri secreți, angajări secrete, creșteri salariale secrete. Toate aceste secrete au determinat o lipsă de încredere totală în echipa de conducere a acestei companii“, se arată în documentul semnat de Iordache, altfel coleg de partid cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Vizualizări: 3,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: