Anchetă

Primarul din Dănești, condamnat definitiv

Un scandal care a avut loc acum câțiva ani în Primăria Târgu Jiu a dus la condamnarea primarului din comuna gorjeană Dănești, Mădălin Paliță.

Paliță a fost filmat în timp ce agresa o angajată a Primăriei Târgu Jiu, de loc din Dănești, acuzată la rândul ei că l-ar fi denigrat pe primar pe pagina de socializare.

Astăzi, primarul Paliță a fost condamnat definitiv la un an și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pe un termen de încercare de doi ani. Condamnarea a fost pentru ultraj, deși acuzația inițială a fost de purtare abuzivă.

"Interzice cu titlu de pedeapsă complementară dreptul prev. de art. 66 alin. 1 lit. n C.p., respectiv dreptul de a comunica şi de a se apropia de persoana vătămată Giuverdea Elena la o distanţă mai mică de 50 metri, pentru o perioadă de 2 ani. Interzice cu titlu de pedeapsă accesorie dreptul de a comunica şi de a se apropia de persoana vătămată Giuverdea Elena la o distanţă mai mică de 50 metri, pedeapsa accesorie urmând a fi executată dacă pedeapsa principală devine executabilă", se mai arată în sentința de astăzi a Curții de Apel Craiova.

Mădălin Paliță își pierde astfel mandatul și nici nu va putea candida la alegerile din 9 iunie. Sentința îi impune obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Dăneşti. De asemenea, este obligat la plata unor daune morale de șase mii de lei.

Vizualizări: 1,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: