Politică

Ce subiect nu a vrut ministrul să discute cu liderii din CE Oltenia

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au cam fost degeaba miercuri la sediul Ministerului Energiei. Cu privire la solicitarea de a fi prinse sume în buget pentru creșterea salariilor, ministrul a spus că va discuta pe această temă cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul de Finanțe, după care le va da un răspuns vineri sau luni.

Cu privire la reducerea vârstei de pensionare, ministrul nu a avut nimic de spus. “A fost un subiect pe care dânsul nu a vrut să-l dezbatem”, a spus Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud, care a mai zis despre ministru că a avut o atitudine miștocară.

Nici cu privire la al treilea subiect, cel referitor la ordonanța prin care cei disponibilizați să beneficieze de venit de completare, nu sunt noutăți. Este un memorandum făcut pentru pachetele sociale care vor fi acordare minerilor și energeticienilor concediați, dar ale cărui prevederi nu sunt încă publice. Asta deși numai de la CE Oltenia vor fi concediați la 1 iulie aproape 500 de salariați, dar mai sunt disponibilizări și în rândul celor care exploatează huilă sau uraniu.

Vizualizări: 2,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: