Social

Tot mai puțini turiști vizitează Gorjul

Începutul anului a fost unul destul de prost pentru hotelierii gorjeni. Numărul turiștilor care vizitează Gorjul a scăzut substanțial, drept pentru care gradul de ocupare a locurilor de cazare a fost unul mic. 

 

”În luna ianuarie 2022, în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică existente în judeţul Gorj, s-au înregistrat un număr de 9322 sosiri ale turiştilor (în scădere cu 2,9% faţă de ianuarie 2021), cu un total de 16534 înnoptări ale turiştilor (în scădere cu 3,8% faţă de ianuarie 2021), rezultând un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 19,8%”, au transmis reprezentanții Direcției Județene de Statistică Gorj. 

 

Cei mai mulți dintre turiștii care au venit totuși la Gorj au ales să stea la hotel sau la pensiuni agroturistice. ”Pe tipuri de structuri de primire turistică, din numărul total al sosirilor, 32,3% au fost în hoteluri, 3,3% în moteluri, 5,4% în vile turistice, 4,1% în cabane turistice, 16,7% în pensiuni turistice, 35,1% în pensiuni agroturistice şi 3,1% în alte structuri de primire turistică”, au precizat reprezentanții Direcției Județene de Statistică Gorj. 

Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: