Social

ITP la fața locului, pentru apicultori și fermieri

Registrul Auto Român (RAR) vine în sprijinul fermierilor și apicultorilor care solicită eliberarea cărții de identitate a vehiculului (CIV) și efectuarea inspecției tehnice periodice (ITP) la domiciliu sau locul de garare al acestora. 

Echipele RAR se deplasează pe tot teritoriul țării cu autolaboratoarele specializate, pentru ca deținătorii acestor vehicule să nu mai fie nevoiți să le transporte la stațiile ITP sau la reprezentanțele județene ale Registrului Auto Român. 

Această facilitate este disponibilită de ceva vreme pentru deținătorii de tractoare agricole și de mașini autopropulsate pentru lucrări, însă, începând cu această primăvară, procedura se efectuează și pentru remorcile speciale apicole. ”Luând în calcul dificultățile pe care le au apicultorii în a se deplasa la stațiile ITP sau la reprezentanțele RAR, de curând am extins procedura și pentru pavilioanele apicole. Astfel, ne deplasăm noi, inginerii RAR, acolo unde sunt amplasate remorcile sau semiremorcile speciale apicole care au nevoie de CIV sau ITP, iar procedura este una cât se poate de simplă”, au transmis reprezentanții RAR. 

Pentru efectuarea ITP în teren, apicultorii pot contacta șefii reprezentanțelor teritoriale. În ceea ce privește autovehiculele speciale apicole, reprezentanții RAR au precizat că au în lucru procedura de extindere a acestei facilități și asupra pavilioanelor apicole montate pe autovehicule, activitate ce se va regăsi în următoarea modificare a legislației naționale de ITP. 

Până atunci, această activitate se poate face doar la reprezentanțele RAR sau la stațiile ITP autorizate.

 

Vizualizări: 1,522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: