Social

Incredibil - Somn african pe Cerna!

Un somn african a fost văzut de un pescar pe Cerna, în județul Gorj, eșuat în apă mică. Mai exact, în aval de centrală. Somnul african este o specie invazivă, care poate afecta întreaga resursă piscicolă și care a tot apărut în România, inclusiv în Delta Dunării. 

Cel mai probabil este scăpat din crescătorii, cu sau fără intenție. Cel văzut la Tismana, pe râul Cerna, ar fi fost scăpat în râu de măicuțele de la mânăstire, care au cumpărat somn african viu și ar fi scăpat două - trei exemplare.

Fotografia a fost postată pe pagina de socializare de Nicolae Doru Văcaru și a fost făcută de un nepot al lui. “Incredibil. Somn African pe Cerna, în aval de Centrala hidro - Tismana”, a scris acesta, care a completat: “Era eșuat în apă mică. Sângele de pe spate cred că este de la turbina hidrocentralei sau de la păsări”.

Pescarii s-au întrebat cum a ajuns acest distrugător de ecosistem în Cerna și cum rezistă în apele reci ale râului de munte. “Ar trebui raportată la asociația de pescuit prinderea lui. Am impresia că e obligatoriu, fiind o specie fff distrugătoare”, a menționat un alt pasionat de pescuit.

În România au apărut în ultimii ani câteva crescătorii de somn african.

Vizualizări: 2,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: