Diaspora

Românii vor să saboteze Austria

Sunt valuri de comentarii pe paginile de socializare, din partea românilor care anunță că vor sabota Austria, dacă această țară va bloca aderarea României la spațiul Schengen.

Sunt peste trei sute de mii de români care merg anual la schi în Austria, iar unii dintre ei spun că nu o vor mai face. Sunt sute de mii de români care alimentează mașinile la OMV și mulți spun că nu o vor mai face.

Cum arată un top al celor mai profitabile companii austriece în 2021, în mediul de afaceri românesc, după totalul veniturilor realizate?

Pe primul loc se află compania OMV Petrom, care a înregistrat în 2021 afaceri ce au depășit suma de 23,5 miliarde de lei. Locul doi este ocupat de către compania Porsche România, cu o cifră de afaceri de peste 3,4 miliarde de lei, iar pe poziția a treia regăsim compania HS Timber Production, recunoscută pentru activitatea sa în domeniul prelucrării lemnului. Aceasta din urmă a raportat pentru 2021, o cifră de afaceri de peste 3,1 miliarde de lei și un profit net de peste 624 de milioane de lei.

Conform Frames, per ansamblu, anul trecut, companiile austriece au raportat o cifră de afaceri provizorie de 84,1 miliarde de lei, față de 34,8 miliarde de lei în 2010, profitul net ajungând la 7,3 miliarde de lei în 2021 față de 2,78 miliarde de lei în 2010.

Banii românești le plac, românii le put.

 

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: