Actualitate

Lider: Pleacă oameni cu experiență, noile angajări nu rezolvă problema

Un salariat proaspăt angajat nu poate să suplinească 100% un om cu experiență, plecat la pensie din Complexul Energetic Oltenia. Liderul sindical Gabriel Căldărușe spune că este bine că se fac angajări, dar lipsa de personal calificat rămâne o problemă uriașă în carierele miniere.

“Este deficit de personal în producție, în fiecare lună pleacă personal la pensie. Este bine că se fac angajări, dar pleacă oameni cu experiență și vin din cei care încearcă să se integreze. Una este când pleacă 10-20 de salariați, dar când pleacă sute de oameni la pensie, faptul că faci angajări în loc nu înseamnă că s-a rezolvat problema”, a spus Căldărușe la Interviurile Infinit FM.

Complexul Energetic Oltenia a comunicat vacante la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj peste două sute de posturi. 

Cele mai multe angajări vor fi făcute pe posturi de electrician (42), lăcătuș mecanic (75) și mașinist (68). Noii salariați vor presta activitate pe zonele Motru, Rovinari, Turceni și Mătăsari. Ofertele de muncă expiră în prima decadă a lunii septembrie. 

CE Oltenia mai recrutează personal pe posturi de laborant chimist, excavatorist, lăcătuș-montator de agregate energetice și de transport, muncitor necalificat în mine și cariere, operator la camera de comandă și la diverse instalații, servant pompier, strungar universal, sudor. 

Vizualizări: 5,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: