Actualitate

În ce fază este fabrica de șase milioane de euro de la Rovinari

Etex Building Permormance SA, producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, vrea să construiască la Rovinari o instalaţie de uscare a şlamului provenit din desulfurarea gazelor la termocentrala rovinăreană a CE Oltenia. Este societatea care a câștigat licitaţia organizată de compania energetică anul trecut pentru valorificarea gipsului.

Societatea din București a făcut încă un pas în acest sens. A solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj emiterea acordului de mediu pentru acest proiect, ce prevede construirea uscătorului de șlam de gips, edificarea de estacade, platforme tehnologice și amenajarea de drumuri de incintă. 

Pentru realizarea investiției, care se ridică la circa 6 milioane de euro, acționarii CE Oltenia au aprobat în luna aprilie a acestui an o hotârâre prin care au fost de acord cu constituirea unui drept de superficie în favoarea investitorului pentru un teren de 3.500 mp situat în spatele termocentralei de la Rovinari. Darea în folosință a vizat o perioadă de 11 ani.  

Gipsul de la Rovinari va fi utilizat ca materie primă la fabrica companiei de la Turceni, cunoscută sub denumirea de Siniat. 

Vizualizări: 1,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: