Ultima oră

Săptămâna Protecției Civile. Acțiunile pregătite de ISU Gorj

Ziua Protecției Civile este sărbătorită în fiecare an la data de 28 februarie.

Pentru a marca importanța acestei zile, în perioada 26 februarie – 3 martie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj organizează o serie de activități dedicate populației cu scopul conștientizării riscurilor și cunoașterii măsurilor pe care trebuie să le adoptăm cu toții într-o situație de urgență.

Astfel, la sediul tuturor subunităților de intervenție ale ISU Gorj este organizată „Ziua Porţilor Deschise”, cetățeni de toate vârstele având posibilitatea de a vizualiza tehnica de intervenție utilizată de salvatorii profesioniști în îndeplinirea misiunilor, fiindu-le prezentate, totodată, reguli și măsuri de comportare în diferite situații de urgență.

„În zilele de vineri, 1 martie, și duminică, 3 martie, ne găsiți în incinta Shopping City Târgu Jiu, unde vom prezenta reguli de acordare a primului ajutor calificat.

Pentru ca mesajul nostru preventiv să ajungă la cât mai mulți cetățeni, tot duminică, 3 martie 2024, vom merge în lăcașurile din cult din județ unde vom încerca să purtăm discuții constructive despre prevenirea situațiilor de urgență”, anunță ISU Gorj.

Miercuri, 28 februarie 2024, în intervalul orar 10:00-11:00, se va relua exercițiul denumit generic „Miercurea alarmelor”, prin care sunt verificate echipamentele dedicate de înștiințare, avertizare și alarmare a populației.

„Tot miercuri, 28 februarie 2024, am organizat un amplu exercițiu cu forțe și mijloace în teren care se va desfășura la un operator economic de pe raza municipiului Târgu Jiu, fiind simulată o situație de urgență majoră generată de un cutremur produs în regiunea Oltenia.

De asemenea, în perioada dedicată Săptămânii Protecției Civile vom încerca să ajungem în cât mai multe unități școlare de pe raza județului Gorj pentru a discuta cu elevii și cadrele didactice despre comportamentul pe care trebuie să-l adoptăm într-o situație de urgență.

Vă așteptăm în număr cât mai mare la activitățile pe care le-am organizat, cu promisiunea că veți acumula cunoștințe care vă pot fi de mare ajutor într-o situație de urgență!”, anunță ISU Gorj.

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: