Social

Număr uriaș de persoane cu handicap în Gorj

Peste 12 mii de gorjeni beneficiază de drepturi pentru persoane cu handicap. Potrivit unui raport al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj, în prima jumătate a anului a fost achitată suma de 35.098.955 lei către 12.737 persoane cu handicap.

Alte 55 de persoane din Gorj au beneficiat de indemnizație de hrană, fiind infectate cu virusul HIV. Suma plătită în șase luni a fost de 166.140 de lei, adică o medie de circa 500 de lei pe lună de persoană.

În județul Gorj au mai fost și 72 de persoane care au beneficiat de indemnizație TBC, suma fiind de 86.532 lei. Începând cu luna ianuarie 2021, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială efectuează plata indemnizației lunare de hrană persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu, în condițiile respectării tratamentului prescris, fară întrerupere, atât în faza inițială/intensivă a regimului terapeutic, cât și în faza de continuare a acestuia. 

Indemnizația lunară de hrană se acordă adulților și copiilor diagnosticați cu tuberculoză, până la vindecare, până la constatarea abandonului tratamentului sau până la decesul pacientului. 

Vizualizări: 1,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: