Anchetă

Gestionar zăpăcit de doi șmenari. Le-a schimbat de patru ori banii în pierdere!

Un bărbat din Ciuperceni, gestionar la o sală de jocuri din Motru, a fost păcălit de mai multe ori în câteva minute, de doi romi care i-au cerut să le schimbe niște bani. Șmenarii au scăpat și fără condamnare.

 

Fapta s-a petrecut pe 5 iulie 2019, când un bărbat de etnie romă a intrat în sediul unei agenții de jocuri electronice și pariuri sportive din Motru, cerând schimbarea unei bancnote de 500 de lei în bancnote de 50 de lei. Gestionarul i-a numărat zece bancnote de 50 pe care i le-a înmânat clientului, solicitându-i să le mai numere încă o dată.

În acest moment, în incinta agenției a mai intrat un bărbat de etnie rromă, căruia cel dintâi i-a pasat o parte din bancnotele de 50. Restul i le-a înmânat angajatului de la sala de jocuri, spunându-i că s-a răzgândit și dorește ca bancnota în cupiură de 500 lei să-i fie schimbată în bancnote în cupiură de 5 lei.

Gestionarul nu a mai numărat banii primiți înapoi, dar i-a dat în schimb 100 de bancnote în cupiură de 5 lei. “Prin același procedeu, respectiv șmen, inculpatul a oprit o parte din bancnotele în cupiură de 5 lei, iar restul i le-a înmânat persoanei vătămate, solicitând un schimb în bancnote în cupiură de 10 lei”, se arată în documentul de la instanță.

Din nou gestionarul nu a numărat banii, dar i-a dat 50 de bancnote în cupiură de 10 lei. “Prin același procedeu, respectiv șmen, inculpatul a oprit o parte din bancnotele în cupiură de 10 lei, moment în care a intervenit inculpatul (...), care i-a solicitat persoanei vătămate să îi restituie bancnota în cupiură de 500 lei, pentru că nu mai doresc să facă schimbul”, a mai menționat sursa citată.

Gestionarul a restituit bancnota de 500 lei, iar șmenarul i-a mai cerut un ultim schimb în bancnote în cupiură de 100 lei. După ce a primit cele 5 bancnote în cupiură de 100 lei, profitând de neatenția persoanei vătămate, cei doi inculpați au părăsit agenția, având asupra lor 500 lei de la primele trei schimburi solicitate, 500 lei de la ultimul schimb în bancnote în cupiură de 100 lei și bancnota inițială în cupiură de 500 lei.

Cei doi suspecți sunt din Slobozia, județul Ialomița, au fost prinși, dar pe data de 20 octombrie 2021, Judecătoria Motru a decis să înceteze procesul penal, întrucât între părți a intervenit împăcarea, iar gesionarul și-a recuperat banii.

Vizualizări: 4,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: