Anchetă

Vânător condamnat după ce a împușcat un câine

Un bărbat de 52 de ani din comuna gorjeană Bălești a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei, după ce a împușcat un câine.

Bărbatul era la o partidă de vânătoare în ianuarie, acum doi ani, pe raza localității Bălești. Acesta a fost rugat de un localnic să îi împuște câinele metis, fapt interzis de lege. Câinele era bolnav, dar medicul veterinar refuzase cererea proprietarului privind eutanasierea, pentru că animalul mai avea zile.

“Întrucât câinele (...) dezvoltase o formațiune tumorală la membrul stâng față, în luna ianuarie 2019, proprietarul l-a contactat telefonic pe martorul (...), medic veterinar în localitatea unde își are domiciliul, comunicându-i acest aspect și solicitându-i recomandări cu privire la un eventual tratament, acesta din urmă recomandându-i să se prezinte la cabinetul veterinar pentru investigații amănunțite și o eventuală intervenție chirurgicală asupra membrului afectat”, se arată în documentul de la instanță.

După aproximativ două săptămâni, proprietarul l-a contactat din nou telefonic pe medicul veterinar, solicitându-i eutanasierea câinelui, dar acesta a refuzat eutanasierea câinelui, câtă vreme câinele mânca și bea apă normal.

Având în vedere refuzul medicului veterinar, gorjeanul a apelat la un vânător pe care îl cunoștea, solicitându-i ca, în momentul în care se întoarce de la o partidă de vânătoare, să împuște câinele.

Partida de vânătoare s-a desfășurat în zona satelor Arcani și Găvănești, până în jurul orei 13.30, moment în care vânătorul s-a retras și a plecat pe jos către domiciliul său din comuna Bălești. În momentul în care a coborât din pădure către satul Stolojani, a observat de la distanță, pe câmpul din spatele caselor din satul Stolojani, un câine liber, recunoscându-l ca fiind câinele pe care fusese rugat să îl împuște, ocazie cu care a tras în direcția acestuia, împușcându-l mortal.

Un localnic a auzit focul de armă și a sunat la 112, astfel ajungându-se la deschiderea unui dosar penal.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 14 octombrie nu este definitivă.

Vizualizări: 7,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: