Anchetă

Tânără prinsă cu droguri. “Nu te teme, că ești cu Dumnezeu, zâno!”

O tânără din județul Gorj a fost condamnată la trei ani și opt luni de închisoare pentru trafic internațional de droguri. Aceasta a adus un kilogram de cannabis din Spania, dar ajunsă la Târgu Jiu a fost preluată de polițiștii de la SCCO.

Fapta s-a întâmplat în martie 2021 și iată că o primă condamnare a venit foarte repede. Tânăra de 26 de ani s-a lăsat convinsă de iubitul ei să aducă drogurile în țară.

Bărbatul ar fi achiziționat în Spania cantitatea de aproximativ 1 kg cannabis, pe care a ambalat-o în staniol și pungă din material plastic de culoare albă, disimulând-o în două borcane din sticlă, cu volumul de 3 litri fiecare, peste aceasta adăugând cafea măcinată, iar ulterior borcanele au fost înfășurate în staniol, materiale textile și bandă adezivă tip scotch.

Tânăra a fost de acord să introducă drogurile în țară și a pus borcanele într-un rucsac. A venit cu autocarul în țară, timp în care își ținea iubitul la curent cu ce se întâmplă, pe facebook. „Ai plecat? Am plecat, zău, puiule. Te mint eu cu chestii din astea. Bine să fie Isus cu tine……. Sună-mă când treci și dacă nu merge, sună-mă pe numele fratelui meu. Am trecut. Z__? Aha. Ești în F…. Aha. Ce faci? Ai ieșit din….. Nu. Peste două –trei ore ieși. Nu ai fost afară. Am fost în oraș…Nu te teme că ești cu Dumnezeu, zâno. Domnul fie cu tine. Nu mă tem. … Bine puiule, am ieșit. Puiule. Nu te teme, puiule, eu sunt bine, serios…. De acum încolo…. Mai ai mult? Nu am mult, puiule….”

Ajunsă la Târgu Jiu, în jurul orei 5.00 dimineața, tânăra a luat un taxi, care a fost tras pe dreapta de polițiști. Fiind întrebată de organele de cercetare penală din cadrul S.C.C.O. Gorj dacă deține bunuri sau obiecte interzise de lege, femeia a spus că deține cantitatea de aproximativ 1 kg „iarbă”, pentru care a plătit suma de 1000 euro în Spania și pe care a transportat-o în România, în scopul consumului propriu.

Tânăra din Târgu Jiu, care se află în arest preventiv de la comiterea faptei, a fost condamnată la trei ani și opt luni de închisoare. Sentința dată de Tribunalul Gorj pe 7 octombrie nu este definitivă.

Vizualizări: 16,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: