Anchetă

Pedeapsa primită de un gorjean care a furat energie prin instalații improvizate

Un gorjean de 66 de ani din comuna gorjeană Bengești Ciocadia a fost trimis în judecată după ce a fost prins că fură energie electrică. Abia la cinci ani de la comiterea faptei, acesta a primit o pedeapsă. Sentința dată de Judecătoria Novaci pe 1 octombrie nu este definitivă.

Era luna august 2016 când lucrătorii CEZ Distribuție SA au constatat la locuința acestuia o intervenție neautorizată, respectiv o instalație electrică improvizată racordată direct la rețeaua stradală. 

“Instalația clandestină era formată din două conductoare, fază și nul, cu secțiune de 6 mm2, și pornea de la stâlpul stradal până la locuința inculpatului prin podul imobilului, până la o priză care avea conectate mai multe triple, ocolind echipamentele de măsurarea energiei electrice, astfel energia electrică consumată nefiind înregistrată în totalitate de furnizor”, se arată în documentul de la instanță.

Potrivit caracterizării de la dosar, bărbatul este căsătorit, este beneficiar de ajutor social, nefiind cunoscut ca o persoană stăpânită de vicii, care să fi săvârșit fapte care să contravină legii și nu a creat probleme organelor de poliție și organelor locale de la nivelul comunei.

Bărbatul a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Vizualizări: 2,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: