Anchetă

Pădurar stâlcit în bătaie. Agresorii au scăpat ieftin!

Agresorii unui pădurar din Gorj au scăpat doar cu amendă penală, sentința Curții de Apel Craiova de acum câteva zile fiind definitivă. Pedeapsa vine în contextul în care agresiunile care au loc asupra pădurarilor sunt tot mai multe.

 

Fapta s-a petrecut în noiembrie 2016, în localitatea Drăgotești, județul Gorj, în fondul forestier național din punctul numit „Valea Gardului”.

Pădurea este administrată de Ocolul Silvic Motru, iar un bărbat avea contract pentru a recolta trufe de acolo. Ajuns în pădure, a fost abordat de doi indivizi care i-au cerut să plece, pentru că este pădurea lor.

Culegătorul de trufe nu a stat la discuții, a plecat și a mers la poliție unde a depus sesizare și a chemat pădurarul, care a mers în pădure cu el, pentru a-i arăta că are dreptul să recolteze acolo, pentru că este pădurea statului.

În pădure au fost însă așteptați de doi indivizi înarmați cu pari din lemn, care s-au postat în fața mașinii, împiedicând plecarea acestora din punctul respectiv.

Culegătorul de trufe a încercat să le explice că este însoțit de pădurarul desemnat de Ocolul Silvic Motru, dar unul dintre agresori a strigat: “Care este, mă, pădurarul?” și, când l-a văzut în mașină, l-a lovit de mai multe ori cu pumnii în față.

Pădurarul a ieșit din mașină, trântindu-l pe agresor la pământ, dar celălalt s-a pus cu parul pe el. A avut de nevoie de două săptămâni de îngrijiri medicale.

Judecătoria Motru a stabilit ca primul agresor să primească 20.000 de lei amendă penală, echivalentul a 200 de zile amendă, calculul fiind făcut la 100 de lei ziua. Al doilea agresor a primit două amenzi penale, care după cumulare au însemnat 30.000 de lei, adică 300 de zile amendă.

Pădurarul urma să primească daune de 35.000 lei, din care 30.000 lei daune morale.

Părțile au contestat decizia, mai ales că al doilea agresor, care a avut amenzi și pentru lovire, și pentru ultraj - pădurarul fiind în timpul serviciului - a primit pentru această a doua infracțiune pedeapsă sub minimum legal.

 

Astfel, Curtea de Apel Craiova a majorat pedeapsa primului agresor la 240 de zile amendă, iar celălalt a adunat tot 300 de zile amendă din cele două sancțiuni, primind mai mult pentru ultraj, dar mai puțin pentru lovire. Dar, Curtea de Apel Craiova a calculat ziua de amendă la 20 de lei, nu la o sută ca prima instanță, astfel că în final agresorii au scăpat ieftin, cu câteva mii de lei fiecare. Sentința dată în septembrie de Curtea de Apel Craiova este definitivă. Pădurarul se alege cu niște daune, dar cine știe dacă le va putea încasa.

Vizualizări: 3,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: