Anchetă

Externat cu Covid și plin de vânătăi

Un bătrân de 94 de ani a fost externat din spitalul de la Târgu Cărbunești plin de vânătăi și încă infectat cu coronavirus.

Gheorghe Bugă are vânătăi vizibile la cap și la ochi, astfel că atât poliția, cât și conducerea spitalului fac anchetă.

Ginerele acestuia, Ion Aurel, susține că bătrânul a fost externat, deși încă este pozitiv la testul Covid. ”Am fost contactat de doi medici de la Cărbunești că vor să-l externeze pe scorul meu care este tot pozitiv și nu mai vor să-l țină în spital. Nu ne-au spus nimic despre starea lui de sănătate și nici despre lovituri. El era înainte de internare foarte bine. Vorbea, mergea și făcea singur mâncare”, a spus ginerele bătrânului.

Acum, bătrânul nu-și mai recunoaște rudele, are halucinații și refuză să se ridice din pat. Nu poate să povestească ce s-a întâmplat la spital.

Medicii din Cărbunești spun că pacientul a căzut din pat și că după 14 zile orice pacient cu COVID poate fi externat. “Pacientul stătea pe marginea patului, personalul medical fiind la tratament în acel salon. În acel moment a avut o stare lipotimică, a căzut și s-a lovit cu capul de podea”, a spus medicul care s-a ocupat de bătrân.

Nu este primul caz în care pacienții Covid ajung cu vânătăi.

Vizualizări: 6,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: