Actualitate

Unele instituții au nevoie de oameni

Cu toții știm că unele instituții publice sunt suprapopulate cu angajați, dar acolo unde salariile sunt mai mici este chiar deficit. 

La Casa de Pensii Gorj, de exemplu, funcționarii lucrează de multe ori peste program. Este și o perioadă cu mii de pensionări în plus din minerit și energie, pe Legea 197, dar sunt și cele cinci mii de cereri de recalculare care, deși respinse, cineva trebuie să facă procedura. Salariații spun că, pe reorganizarea anunțată de guvern, pierd trei posturi.

Și Serviciul Permise și Înmatriculări Gorj ar putea fi afectat de ordonanța guvernului care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar.“Noi, oricum, suntem sub normative. Avusesem aprobate și în așteptare pentru anul acesta încă 6 locuri. Am înțeles că, după noua directivă, cele 6 posturi nu o să ni se mai acorde. Mai avem un post vacant de examinator. După cum știți, chiar nu se îngrămădesc polițiștii să vină pe această meserie de examinator, deoarece implică foarte multe riscuri și o pregătire foarte bună, pentru că e responsabilitatea foarte mare”, a spus șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Gorj, Nicolae Dinoiu.

Ultimele date arată că statul aproape că și-a făcut planul la încasări, dar a exagerat mult cu cheltuielile. Iar numărul de bugetari a crescut constant, lună de lună. Doar că de la București nu se vede exact care sunt acei funcționari care nu au obiectul muncii.

Vizualizări: 763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: