Anchetă

Victima unui accident așteaptă despăgubiri de la City Insurance. Falimentul bate la ușă!

120.000 de lei despăgubire ar trebui să primească un șofer din Târgu Jiu, victimă a unui accident rutier care a avut loc în ianuarie 2019. Societatea de asigurări obligată la plata despăgubirii este City Insurance, care este la un pas de faliment.

Victima a avut nevoie acum doi ani de 100-120 de zile de îngrijiri medicale în urma evenimentului rutier. I-ar fi trebuit banii atunci, dar iată că a durat doi ani judecarea procesului și cine știe cât va mai dura până va vedea efectiv banii.

Accidentul de circulație a avut loc în Târgu Jiu, pe banda de sens Calea Severinului - Kaufland, în zona de mijloc a acesteia, impactul fiind între un Peugeot Boxer de Hunedoara și o Dacia Logan de Gorj.

“Reținând că, la data producerii evenimentului rutier, pentru autoturismul condus de către inculpat exista polița RCA valabilă până la data de 16.02.2019, încheiată cu societatea de asigurare CITY INSURENCE S.A., instanța a constatat că aceasta are calitatea de parte responsabilă civilmente în cauză”, a stabilit instanța. 

 

Sentința Curții de Apel Craiova din 14 septembrie este definitivă, întrebarea este dacă omul va vedea vreun ban.

Sâmbătă, 4 septembrie, a fost data limită până la care City Insurance, liderul pieței de asigurări cu circa 3 milioane de clienți doar pe RCA, trebuia să își alimenteze conturile de capital cu cel puțin 150 de milioane de euro pentru a evita falimentul. Cum suma nu a fost plătită, nici măcar parțial, este o chestiune de timp până când Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va constata starea de faliment la compania lider de piață. Singur, există un fond de garantare, dar cine știe câți vor apuca.

De altfel, City are deja zeci de mii de reclamații și procese în care i se impută că nu achită la timp și integral daunele sau că refuză pur și simplu plata. 

Cei care vor să îşi repare maşina în baza unei poliţe care a fost emisă de City Insurance au mari probleme în ultimele zile. Service-urile refuză să le facă reparaţii de teamă că nu îşi vor primi banii. 

Pe de altă parte, toate celelalte societăți de asigurare au crescut tarifele, aflând de iminentul faliment al City Insurance, astfel că milioane de șoferi sunt direct afectați.

Vizualizări: 2,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: