Anchetă

A omorât un pieton care dormea cu capul pe asfalt. De ce va face închisoare!

Pedeapsă cu executare pronunțată zilele trecute de Judecătoria Târgu Cărbunești, pentru un gorjean care a comis un accident rutier mortal. Sentința vine la mai bine de zece ani de la comiterea faptei, pentru că inițial un alt bărbat a susținut că este autorul accidentului. Un pieton băut dormea cu capul pe asfalt, pe raza localității Bărbătești, când a fost lovit de mașina în care se aflau trei persoane. 

Întâmplare bizară în noaptea de 16/17 august 2011, pe raza localității Bărbătești, județul Gorj. Un bărbat era atât de beat, încât a căzut și a adormit cu capul pe asfalt și picioarele în șanț. 

O mașină a venit cu viteză de circa 130 km/h și i-a zdrobit capul. “Victima a fost târâtă pe o distanță de circa 7,5-8 m și a decedat pe loc, datorită traumatismelor letale suferite, fiindu-i zdrobită efectiv cutia craniană și cutia toracică, însă inculpatul nu a oprit, continuându-și deplasarea, dar în cele din urmă, ca urmare a insistențelor celorlalți doi ocupanți ai autoturismului, a oprit conducând autoturismul în marcharrier până la locul accidentului”, se arată în documentul de la instanță.

Șoferul, la rândul lui băut și fără permis, a fugit de la locul accidentului, dar la insistențele pasagerilor s-a întors. A văzut că pietonul este mort, așa că a plecat din nou.

Cei trei băuseră cantități însemnate de băuturi alcoolice la Târgu Cărbunești și plecaseră spre Țânțăreni, la femei, după cum au recunoscut în final. După ce au văzut bărbatul mort pe asfalt, au făcut cale întoarsă spre Cărbunești, dar la Jupînești au văzut o mașină de poliție, la calea ferată. Au lăsat mașina în curtea socrilor unuia dintre ei și au plecat spre Târgu Cărbunești pe jos, pe câmp.

În toiul nopții, un bărbat din Târgu Jiu s-a trezit la ușă cu un mesager, care i-a transmis că trebuie să își asume vina pentru accident. Era trecut de ora 4.00 dimineața.Tânărul a fost avertizat că, în caz contrar, ,,o să-l bage și pe el la pușcărie sau o să-l omoare”. Martori din dosar au spus însă că acestuia i s-a promis o sumă de bani, dacă își asumă vina.

La doi ani și jumătate după eveniment, cel care și-a asumat vina l-a denunțat pe adevăratul autor al accidentului. Asta deși el scăpase cu o condamnare de 2 ani și trei luni cu suspendare.

Testele poligraf și declarațiile martorilor au confirmat noile acuzații, astfel că pe 3 septembrie 2021, adevăratul autor al accidentului a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru ucidere și culpă și 2 ani și 6 luni ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de părăsire a locului accidentului.

Acesta urmează să execute o pedeapsă rezultantă de trei ani și 10 luni închisoare în regim de detenție, el fiind deja într-un penitenciar de maximă siguranță pentru alte fapte. Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești nu este definitivă.

Vizualizări: 2,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: