Anchetă

Operațiunea “Distrugerea Direcției Publice" are ca și obiectiv real "ștergerea urmelor"

Actualul primar din Motru, Cosmin Morega, ocupa pe timpul vechii administrații funcția de director al Direcției Publice. Culmea, zilele trecute, acesta a inițiat un proiect de hotărâre prin care a vrut să preia Fondul Locativ de la Direcția Publică Motru.

Toți cei 8 consilieri locali ai PSD, plus un membru PMP, au votat proiectul care ar fi însemnat primul mare pas spre închiderea societății Consiliului Local și rămânerea a 130 de angajați fără un loc de muncă în apropierea iernii.

Spre ghinionul primarului, proiectul a fost respins.

Societatea care l-a propulsat pe fostul șofer de ARO în postura de primar se află de mai multe luni sub un adevărat asediu, este subfinanțată și pusă în mod voit în imposibilitatea de a presta serviciile publice delegate.

Cauza reală este că în ultimele 3 luni au fost stopate afacerile cu locuințe!! Sunt surse care declară că se ajungea la câștiguri ilicite de până la 2000 de euro, existând nenumărate nereguli care frizează penalul. 

Noua conducere a identificat toți datornicii, tolerați de ani de zile pentru interesele politice ale PSD, dându-i în judecată pentru plata sumelor restante. La acest moment, foarte multe dosare au fost trimise la executorul judecătoresc pentru evacuare.

Fondul Locativ administrat de Direcția Publică Motru a fost pus la punct, Consiliul Local și Primăria au primit un document de zeci de pagini în care este prezentată situația detaliată a fiecărei locuințe.

Cum normalitatea deranjează în ziua de astăzi, a și fost inițiat acest proiect țintind distrugerea Direcției Publice, și ,,ștergerea urmelor" .

Prin preluarea Fondului Locativ, societatea Consiliului Local pierdea o sursă importantă de venituri și mai ales pierdea calitatea procesuală.

Zecile de procese s-ar fi blocat și probabil ar fi fost reluate de primărie la Sfântul Așteaptă. 

Direcția Publică admistrează un număr de:

- 113 locuințe sociale în căminele C7 și C3;

- 95 de apartamente convenabile preluate de la Rezoprest;

- 40 de apartamente convenabile în T12;

- 83 de apartamente ANL;

- 1 casă;

- 4 apartamente convenabile la Însurăței. 

Pentru cei care știu tabla “înmulțirii”, vorbim de o “afacere” de câteva zeci de mii de euro pe an.

Dacă luăm în calcul și cele 60 de camere din căminul C3 plus apartamentele se construiesc în spatele blocului A1 se vede din avion adevărata miză.

Vizualizări: 3,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: