Anchetă

Salariat Aparegio, amenințat după ce s-a opus umflării facturilor. “Dacă nu faci, dispari”

“Sabotorii” continuă să vă prezinte înregistrări audio de la societatea de apă - canal Aparegio Gorj SA, acolo unde salariații sunt obligați de șefi să umfle facturile clienților.

Cei care s-au opus au fost amenințați. “Rețineți un lucru, dacă nu iasă producția, nu mă interesează, vreau să încercăm să o aducem la zi. Când eu ți-am spus ție să faci un lucru, că știu eu, dar încerc să o aduc la zi, da?”, spunea șeful operațiunii de furt din buzunarele clienților.

Un salariat a încercat să comenteze, dar șeful i-a închis rapid gura. “Dacă nu faci, dispari. Știi ce ești pe fișa postului? Lăcătuș. Te pun să desfunzi toată ziua la canale. Știi ceva? Să desfunzi toată ziua la canale, dar din altceva, ca să îți faci meseria de lăcătuș. Să pui scări la canale, aia de pun în fiecare zi să faci”, se aude șeful. “Da, mă duc”, se aude pe înregistrare salariatul amenințat.

Unii salariați nu mai voiau să bage în facturi pentru că deja o făcuseră de prea multe ori:

Șef: “La doi pași”, la Rotaru, vreau să știu și eu.

Salariat: “La doi pași” este în fapt. Le-am băgat acum două luni de zile 300 de metri cubi. Trei luni de zile... Acuma nu am ce-i mai lua.

Șef: La Rotaru?

Salariat: Da, nu am ce-i mai lua. Ce să-i mai iau? Nu mai vrea să semneze fata aia de acolo.

Șef: Cât a dat Armeanca luna asta?

Salariat: Două sute.

Șef: De aia. Da mă, îmi dau seama ce este. Îmi dau seama că nu-ți iei banii luna asta.

Salariat: Da, domne, dar la omul ăsta i-am pus acum două luni de zile...

Șef: I-ai pus? I-ai pus luna trecută și nu i-ai pus tu, taci. 

Alt salariat: Nu i-ai pus, domne, dumneata.

Salariat: Puneți și acuma o mie dumneavoastră.

Șef: Nu, păi pun și te dau pe tine afară și am terminat bâlciul. (...) Iei legătura cu Adrian și rezolvați Armeanca și cu asta, mai puneți câte o mie. (...) Mai puneți la Mentor, ia legătura cu Adrian”. 

Poliția a anunțat verificări la Aparegio după apariția înregistrărilor, pe care se aude clar cum salariații spuneau că au pus de multe ori cinci - zece metri cubi la facturi, iar uneori sute. Doar că acum li se cerea să bage zeci de mii de metri cubi, cei mai mulți la cișmele publice, școli, la alte instituții, iar la case și blocuri să adauge cât să nu fie scandal. 

Avem date că în cadrul conducerii Aparegio este agitație mare, fiindcă angajații puși să umfle facturile nu vor să-și riște libertatea, fapt pentru care sunt dispuși să facă dezvăluiri în fața polițiștilor. Este și normal. Probabil au priceput și ei că-i mai sănătos să fii martor acuzator, decât inculpat.

Vizualizări: 16,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: