Anchetă

O familie din Gorj, păzită zi și noapte de “mascați”. Cine a jurat răzbunare!

Scoarța este cea mai bine păzită comună din Gorj de câteva luni încoace, din cauza unui conflict dintre două familii. Cel mai recent incident a avut loc în urmă cu două seri, când membrii unei familii au intrat în curtea celor pe care vor să se răzbune, dar oamenii legii au intervenit imediat, pentru că stau zi și noapte în zonă.

Totul a pornit însă în luna martie, când a avut loc un accident care s-a soldat cu moartea a doi tineri nevinovați. Din cercetări a rezultat că accidentul cu pricina a fost pe 30 martie 2021, când niște tineri s-au aventurat într-o cursă ilegală de mașini pe DN 67 Scoarța - Tg-Jiu, în urma căreia au murit doi pasageri dintr-o mașină care circula regulamentar.

Familia unuia dintre tinerii care au murit a jurat răzbunare, iar de atunci familia tânărului vinovat de accident nu mai are liniște. La început, rudele victimei duceau candele cu lumânări și coroane mortuare la casa șoferului vinovat, amenințând mereu cu răzbunarea. Cei amenințați au făcut plângere la poliție dar, cu toate acestea, în luna mai le-a fost incendiată vila somptuoasă din Scoarța.

Incendiul s-a produs în noaptea de 3/4 mai 2021, aproape de ora 4.00 dimineața. Unchiul băiatului decedat în accident a umplut în benzinărie o sticlă de doi litri cu benzină și a mers cu un amic la vila pe care au incendiat-o.

Judecătoria Târgu Cărbunești l-a condamnat pe cel care a pus focul la trei ani de închisoare și pe complicele lui la un an și jumătate. Sentința din 22 iulie nu este definitivă.

Familia șoferului care a produs accidentul a fugit o vreme din țară, dar a primit amenințări și în Belgia, și în Marea Britanie. Într-un final, familia șoferului s-a întors acasă, dar nimeni nu îndrăznește să iasă pe stradă.

”Au intrat peste noi și în Belgia. Ne-au amenințat că ne omoară și copiii. Din Belgia, ne-am retras în Marea Britanie, am zis să stăm liniștiți. Ne-au amenințat și acolo. Au venit după noi. Am plecat și de acolo. Nu mai aveam bani, nimic. Am decis să venim acasă, nu aveam un alt loc unde să stăm. Ieri am ajuns, am mers la poliție, iar de când am ajuns, nu am mai ieșit din casă. Suntem ca și arestați la domiciliu”, spune familia amenințată.

Mascații păzesc zona 24 din 24 de ore, pentru a nu se produce o tragedie. Cei amenințați sunt escortați inclusiv când merg la magazin pentru cumpărături. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum mai mulți membri ai familiei tânărului decedat au intrat în curtea celor amenințați, dar forțele de ordine au intervenit în câteva secunde. 

Întrebarea este cum și când va înceta această stare de fapt. De înțeles durerea familiei afectate, de înțeles și regretul familiei vinovatului... dar niciodată nu rezolvi nimic, dacă faci dintr-o tragedie o altă tragedie.

Vizualizări: 4,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: