Actualitate

Gara din Târgu Jiu va fi modernizată

Ministerul Transporturilor a întocmit indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea gării din Târgu Jiu. Investiția este de peste 100 de milioane de lei. 

 

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat, în consultare publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații din România – 6 stații pe raza SRCF Craiova: Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiași, Roșiori Nord, Piatra Olt” – Stația Târgu Jiu, lucrare de utilitate publică de interes național.

 

Clădirea de călători este formată dintr-un corp cu regim de înălțime P+1E, dat în folosință în 1989. Imobilul are adiacent fațadei dinspre peroane o copertină din beton armat, hidroizolată la partea superioară. De asemenea, intrarea principală de la stradă este protejată de o copertină de beton.

 

Se va realiza o recompartimentare a spațiilor interioare în vederea fluidizării unor zone funcționale și pentru introducerea grupurilor sanitare pentru călători. În zona caselor de bilete se vor elimina pereții separatori. Cele două spații de la parter adiacente scărilor vor fi refuncționalizate. Tunelul va fi desființat, iar intrarea în acesta va fi sigilată cu o placă de beton. La etaj, vor fi spații comerciale: vânzare cu amănuntul, de tip mall și zonă de alimentație publică. Se vor realiza două peroane, dintre care unul intermediar, se va desființa linia III și se va reconfigura capătul X al stației cu desființarea parțială a unei linii din Grupa Tehnică.

 

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 107.928 mii lei, iar durata de execuție de 17 luni, anunță Ministerul Transporturilor.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: