Actualitate

CEO are mii de angajați bolnavi

Mii de mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia au probleme de sănătate și ar trebui să le fie schimbat locul de muncă. Cel mai des, discutăm de afecțiuni cardiace, dar deși legea subliniază că locul de muncă trebuie schimbat în cadrul companiei, e imposibil să se și aplice în cazul de față.

 

O confirmă și sindicalistul Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari. El a declarat că sunt mulți salariați care sunt declarați chiar inapți pentru locurile de muncă unde își desfășoară activitatea, dar nu pot fi mutați în altă parte.  „Toți salariații au o fișă medicală și li se face un control medical periodic. Principalele argumente pe care le-am adus în lupta pentru recunoașterea condițiilor de muncă în care își desfășoară activitatea salariații acestor companii au fost acestea, că oamenii mor subit la locul de muncă, speranța de viață e redusă, personalul e îmbătrânit și îmbolnăvit. Din păcate, aceste decese confirmă ce spuneam noi”, a declarat Manu Tomescu. 

El a mai transmis că sunt oameni care n-ar mai trebui să lucreze noaptea, în praf, trepidații și zgomot, dar nici nu are cine să-i înlocuiască.

„Sunt salariați care sunt scoși inapți pentru activitatea pe care o desfășoară, au probleme cardiace și tot felul de alte probleme medicale. Ar trebui să le fie schimbat locul de muncă, dar unde și cum să schimbi locul de muncă la câteva mii de salariați pentru că eu cred că e vorba de mii de salariați din producție care au probleme medicale și ar trebui să le fie schimbat locul de muncă în interiorul companiei, să nu mai fie expuși prafului, zgomotului, trepidațiilor, să-i scoată din turele de noapte. Ce ar fi să lucrăm toți pe zi program de opt ore? E imposibil așa ceva”, a mai declarat Manu Tomescu, la Radio Infinit.

 

La începutul săptămânii, un miner de 51 de ani a murit subit după ce a ieșit din tură. I s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ. A fost resuscitat, dar fără succes. Poliția și inspectorii de muncă au demarat o anchetă să stabilească exact cauza morții și cum s-a produs tragedia.

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: