Social

Dotări de zeci de miloane de lei la un spital din Gorj 

Spitalul Orășenesc din Novaci a inițiat o procedură de achiziție de noi echipamente medicale, pentru care a alocat peste 28.5 milioane lei. 

Din acești bani, unitatea medicală va achiziționa aparatură pentru blocul operator, pentru anestezie și terapie intensivă, dar și dintre cele necesare pentru laboratorul de analize medicale, pentru partea de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, precum și pentru investigații ce țin de imagistica medicală. 

Este vorba de echipamente precum truse medicale, lămpi chirurgicale, laser chirurgical, aparate de anestezie, mese de examinare și de operație, defibrilator, paturi medicale, sistem de monitorizare a pacienților, analizoare de sânge, aparate de radioterapie, de mecanoterapie, de electroterapie si de fizioterapie, ecograf, și multe altele. 

În acest sens, administrația spitalului intenționează să încheie un contract cadru cu furnizorii de astfel de echipamente medicale. Noua aparatură este achiziționată din fonduri bugetare. Contractul se va încheia pe o perioadă de 24 de luni. 

Vizualizări: 1,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: