Politică

Fostul primar Cârciumaru, angajat la UCB. Budulan: “Tinerii, șomeri în orașul pe care l-a condus 17 ani!”

Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost angajat pe un post de administrator la Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Vorbim de un “tânăr” pensionar, care se judecă pentru pensia specială de senator, dar așteaptă și pensia specială pentru cele patru mandate de primar.

Angajarea a fost dur criticată de Lucian Budulan, coordonator al ADN Târgu Jiu. “Florin Cârciumaru, angajat la UCB! Tinerii, ȘOMERI în orașul pe care l-a condus 17 ani! Tineri din municipiul Târgu-Jiu, dar și din întreaga țară, dacă vă întrebați de ce terminați facultăți importante și nu puteți găsi un loc de muncă bine plătit, să știți că un motiv întemeiat este acela că mamuții politici nu apucă să iasă la pensie de pe un post bine plătit. (...) Acesta a primit un post bun la Universitatea "Constantin Brâncuși" tocmai de la un al doilea mamut pe care l-a protejat atâta timp, pe nume Gorun. Gorun i-a oferit un contract pe perioada determinată, tocmai cât mai are nevoie Cârciumaru pentru a ieși la pensie”, a transmis Budulan.

Tânărul de 21 de ani a avut ceva de spus și despre cei 17 ani în care Florin Cârciumaru a fost primar la Târgu Jiu. “17 ani primarul unui oraș în care acum nu poți parca la orele de vârf decât rolele pe o bancă, 17 ani în care a investit în floricele și ghirlande mai mult decât în toate unitățile de învățământ din Târgu-Jiu la un loc, 17 ani de împărțit parandărături, 17 ani în care a deținut întreg controlul orașului. După cei 17 ani, Cârciumaru a mai fost 4 ani Senator. Activitatea lui în Senat a fost egală cu 0. Cu toate acestea, face parte din cei care se zbat acum să nu își piardă pensia specială”, susține Lucian Budulan.

Tânărul îi acuză pe politicieni că nu se mai satură de bani, după ce au nimicit ani buni bugetele pe lucruri inutile. “Astfel de politicienii din branșa veche, care nu se mai satură de bani și care vor să ocupe funcții sau posturi bine plătite până la vârsta de 70 de ani dacă se poate, sunt cei care și-au bătut, își bat și își vor mai bate joc de tinerii merituoși, care stau acum și aleargă în căutarea unui loc de muncă, fiind mult mai merituoși decât acești indivizi.

Ei sunt cei care de-a lungul existenței lor pe plaja politică și administrativă ar fi trebuit să ia măsuri în interesul viitoarelor generații, nu în interes personal. Au nimicit bugete întregi pe tot felul de nimicuri inutile, nu au creat oportunități generației tinere, nu au adus investitori în zonele lor. Au lăsat în urma lor aproape nimic”, sunt acuzațiile aduse de coordonatorul ADN Gorj.

Tinerii nu au nicio șansă într-un județ în care politicienii nu doar că acaparează toate posturile, dar fiecare vrea trei-patru surse de venit de la stat. “Ei sunt cei care acum ocupă locul tinerei generații. În locul lor, ar fi trebuit să fie tineri gorjeni. De ce nu, chiar absolvenți ai UCB, doar că observăm din nou cât de mult își respectă Gorun studenții, foști, actuali sau viitori”, a mai transmis Lucian Budulan, un tânăr care la 21 de ani are loc de muncă în mediul privat, propria afacere, dar este implicat și în acțiuni civice.

Vizualizări: 9,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: