Politică

Vîlceanu, mesaj pentru PSD: Fără ajustări pe PNRR

Ministrul interimar al Finanțelor Dan Vîlceanu a primit aviz pozitiv în guvernul Ciucă pentru un alt minister - al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vîlceanu le-a transmis celor de la PSD că nu se pot face modificări pe PNRR. „Nu, până în 2023 nu se pot face modificări pe PNRR, nici măcar ajustări. Aş vrea să subliniez încă o dată că nu vorbim despre modificarea PNRR, ci de ajustările la această etapă care se va întâmpla în 2023”, a declarat Dan Vîlceanu.

La ieșirea din comisii acesta a declarat că nu există nicio gaură în buget, aşa cum susţinea Raluca Turcan.

„Nu există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie. Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atâta tot. Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de problem la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români”.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis, luni, că nu sunt bani de pensii și salarii. „Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, i-a transmis Turcan lui Cîţu.

Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă sunt audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate miercuri, de la ora 10.00, fiecare dintre ei având alocate 45 de minute în comisii. Avizele au fost date fără probleme.

Vizualizări: 3,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: