Social

Extrema de 19 ani, David Antonescu, a semnat cu CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a reușit un nou transfer și l-a adus la Târgu Jiu pe tânărul baschetbalist de 19 ani, David Antonescu. Baschetbalistul măsoară 1.96 metri și evoluează pe extremă. David Antonescu vine de la Dinamo București, echipă pentru care a evoluat în acest sezon. Baschetbalistul este căpitan al echipei naționale U18 masculin a României și a mai evoluat în România pentru CSM Focșani și CSO Voluntari. David a evoluat timp de două sezoane și în Spania, la Sevilla, la echipa academiei Real Betis Baloncesto. Noua extremă de forță a grupării gorjene a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. 

David Antonescu a sosit la începutul săptămânii la Târgu Jiu și a intrat deja în programul de pregătire al echipei, iar astăzi, 7 februarie, a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă. Cu această ocazie, tânărul baschetbalist român a și semnat contractul cu gruparea gorjeană. Cele două părți s-au înțeles, iar noul baschetbalist al CSM Târgu Jiu a semnat până la finele sezonului, cu opțiune de prelungire și pentru viitoarea stagiune.

Claudiu Alionescu, director tehnic echipa de baschet masculin CSM Târgu Jiu: ”Este ultima noastră achiziție în acest sezon și sperăm că și rosterul este complet după această achiziție. Știm cu toții cât de greu este să găsim jucători români în această parte a sezonului și unii de valoare, astfel că ne bucurăm foarte mult că am reușit să parafăm această înțelegere pentru acest sezon, cu posibilitate de prelungire pentru următorul, în cazul în care ambele părți convin la acest lucru. David este un jucător născut în 2004, îl cunoaștem destul de bine din perioada în care a activat la nivel juvenil, și la Focșani, iar debutul lui la seniori s-a produs împotriva noastră, într-un meci de Cupă. De asemenea, este un jucător care este școlit la școala spaniolă a lui Real Betis și a revenit în România, la Voluntari și Dinamo. Are o experiență destulde mare în campionatul românesc. Cu siguranță este un jucător care va fi un plus pentru noi, atât de punct de vedere ofensiv, cât și din punct de vedere defensiv”.

La prima sa conferință de presă la CSM Târgu Jiu, David Antonescu ne-a spus cu ce gânduri a venit la Târgu Jiu și ce l-a determinat să semneze cu echipa gorjeană. David a vorbit și despre atmosfera excelentă pe care a găsit-o la Târgu Jiu și consideră că echipa are un nivel foarte bun. 

David Antonescu, CSM Târgu Jiu: ”În primul rând vin cu gândul să evoluez, să ajut cât mai mult posibil echipa și să arăt ce pot. De la an la an, se poate observa că e o echipă care investește sănătos și știe cum să facă o echipă cât mai profesionistă. Mi se pare că a avut un progres organic, ceea ce este un semn foarte bun. În primul rând, consider că sunt un jucător inteligent și înțeleg foarte bine jocul și, cu ajutorul fizicului meu, care este destul de puternic, pot sa aduc agresivitate și forță în echipă. Mi se pare că echipa este formată ca o familie. Toată lumea se înțelege foarte bine, nu există certuri, ceea ce este un semn foarte bun și este primul pas pentru a forma o echipă competitivă. Am făcut doar un antrenament momentan cu echipa, nivelul pare bun”.

 

Vizualizări: 374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: