Anchetă

Ruptieristul Lăcătușu, în acțiune la Cupa Stejeret. Mai mulți piloți indignați!

Mihai Bogdan Lăcătușu, polițist în cadrul poliției orașului Târgu-Cărbunești, cunoscut de majoritatea soferilor ce tranzitează zona, pentru inundațiile de exces de zer provocate (a se înțelege zel), "a fost la post" în cele două zile din acest weekend, în care s-a desfășurat Cupa Stejeret. Parcă el era competitorul și țelul său era acela de a se califica "rutierist" la Paris - Dakar.  

Finalul competiției s-a lăsat nu numai cu aplauze, șampanie și premii, ci și cu amenzi aruncate, permise și certificate luate, ba chiar și cu întocmirea unui dosar penal. Toate acestea pentru faptul că, cel mai probabil, în timpul raliului, milițianu' ( îi spun așa, pentru că atitudinea pe care a avut-o mă duce cu gândul la perioada comunistă) ori a inhalat prea mult fum, încercând să-și folosească nasu' fin în identificarea mașinilor care nu mai aveau catalizatorul, ori l-a bătut soarele-n bașcă până a devenit confuz. 

Prima victimă, Răzvan Șchiopu, un tânăr care a încheiat pe primul loc competiția de la Stejeret, la categoria la care a fost înscris, dar premiul cel mare l-a primit la final, chiar de la Don Lăcătușu, când voia să încarce mașina cu care a concurat, pe platformă.

Dat fiind faptul că majoritatea masinilor pregătite de raliu, nu au actele necesare pentru a circula pe drum public, acestea fiind în general modificate specific, sunt transportate pe platforme. Ca să faci asta, musai sa o urci pe roți, nu prin teleportare! 

Răzvan însă și-a "permis", pe tronsonul de drum unde s-a desfășurat raliul, să dea mașina cu spatele 3 metrii, pentru a o urca pe platforma, moment în care vuvuzeaua cu epoleți a început un concert specific lui, gesticulând violent din mâini. Acesta i-a cerut pilotului actele personale, actele mașinii și i-a spus că i se va reține permisul, va fi amendat și îi va face dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice. 

Asta s-a și întâmplat. Pilotul păgubit a mărturisit că a rămas surprins de atitudinea polițistului. Acesta era foarte agresiv în limbaj, ba chiar folosea replici provocatoare la adresa sa. Răzvan spune însă că, nicio secundă, polițistul Lăcătușu, pe care mașinăria de coafat polițiști ( pagina de Facebook a MAI) a încercat să-l facă mare erou acum vreun an, pentru că și-a făcut datoria și a intervenit la un accident rutier, nu a verificat dacă mașina era sau nu înmatriculată, ci s-a bazat pe faptul că aceasta nu avea plăcuțe de înmatriculare. 

Pentru a continua episodul rupt parcă din Brigada Diverse, polițistul l-a dus ulterior chiar și la secție pe Răzvan Șchiopu. Acolo, într-un stil milițienesc, i-a interzis acestuia să utilizeze telefonul mobil în incinta sediului poliției și a folosit mereu un ton foarte ridicat.

Un alt pilot păgubit tot la Stejeret și tot de către ruptieristul poreclit este Adrian Gonciulea. Acesta s-a ales cu retinerea plăcuțelor de înmatriculare, certificatului de înmatriculare și o amendă pe măsură.

"Fiind 70 de mașini participante, deci zona de start foarte aglomerata, am ales la sfârșitul competiției sa nu mai rămân în zona parcului și sa merg spre zona de unde începea drumul sa fie închis pentru a urca masina pe platforma, moment în care am fost observat de domnul Lacatusu, drumul încă era semnalizat ca fiind drum închis!!! După un scurt dialog părea ca a înțeles ca urmează sa urc masina pe platforma, îndrumându-ma chiar să parchez masina și sa plec, dar nu am apucat sa parchez masina că a și venit la mine, cerandu-mi actele. I-am prezentat permisul și buletinul, actele mașinii nu le țin în masina pentru ca masina nu circula decât pe platforma în afara competițiilor sportive. Cu o privire de parca comisesem o crimă, mi-a spus sa demontez plăcuțele de înmatriculare pentru ca sunt neconforme ( nu- l contrazic ). A verificat ITP și RCA , acesta nefiind valabile, mașina fiind pregătită doar pentru competițiile sportive. Eu repet, eram pe un drum public cu circulația închisa pentru acest eveniment!!! Ce ar fi însemnat să intre în aceea zona 50 de platforme să paralizam tot traficul la deschiderea circulație?!

S-a încheiat cu retinerea plăcuțelor de înmatriculare, certificatului de înmatriculare și o mică invitație la taxa și impozite." ne-a mărturisit Adrian Gonciulea.

Pe același sector de drum închis a fost amendat și Partenie Constantin, pentru diverse neconformități pe care automobilul cu care concurase le avea. Din auzite, alți 7 participanți la raliu au mai fost amendati de către același agent.

Această pândă premeditata făcută de către polițistul Lăcătușu este una dintre practicile ieftine ale Poliției Române. Interesant este faptul că atunci când trebuie să fie cu adevărat justițiari și să aplice corect legea, nu o fac.

Ani de zile pasionații de viteză au fost hăituiți de către noi, toți cetățenii ce eram deranjați de zgomotul produs de vehiculele acestora sau chiar viteza mare cu care circulau. Acum, că aceștia reușesc să își consume adrenalina în astfel de competiții organizate, fără a pune în pericol pe nimeni, apare câte un fluierici în stradă, ca să încurce treburile. Te mai intrebi de ce stau unii tineri să își umfle nasul cu pastile pisate sau tot felul de droage? Dacă nu le oferim alternative cât mai sigure și nu-i încurajăm să își consume adrenalina prin diverse activități, dar antrenante și captivante, o să asistăm la o zombificare treptată a generației tinere, deja în mare parte "degenerată". Apropo, vedeți că nu noi trăim în societatea creată de ei, ci Invers! 

P.S: Apropo, Ciolacu a zis să fiți fermi cu BOMBARDIERII, capitol la care am înțeles că ai fi cam repetent, tu fiind foarte coștiincios când vine vorba de ghiocei! Mai analizează Don polițist, mai analizează. Nimeni nu cere clemență, ci doar normalitate!! Iar dacă ai avut atitudinea aia în mod intenționat pentru a nu se mai desfășura asemenea competiții... să-ți fie rușine!

Vizualizări: 15,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: