Anchetă

Culmea tupeului! Chirurgii care au "moșit" hernia s-au supărat și amenință că nu mai fac gărzi!

Câțiva chirurgi de la spitalul din Târgu Jiu anunță că nu mai fac gărzi din septembrie. Atât pot ei face, în loc să își bage capul în nisip precum struțul! 

Medicul Claudiu Soare, șeful secției chirurgie și consilier județean PNL, este foarte ofuscat pe criticile venite din partea conducerii spitalului, a presei și a opiniei publice!!! Acesta, în semn de protest, anunță că va renunța complet la gărzi, iar medicii Valentin Neagu, Constantin Barbu, Sorin Stăniloiu și Adrian Ciprian Sterie vor asigura doar gărzile obligatorii. 

 

Parte din cei enumerați, în frunte cu șeful lor, medicul Claudiu Soare, sunt părtași în cazul femei operate de hernie, dar fără ca vreunul dintre ei să descopere că pacienta este gravidă și îi venise sorocul să nască.

Brusc și dintr-o dată, cei cinci chirurgi au descoperit că au și alte nemulțumiri: funcționarea UPU într-un spațiu impropriu, întârzieri la efectuarea investigațiilor imagistice, deficiențe în cadrul Laboratorului de analize medicale, activitate de șantier în spital (alții care vor renovări prin wireless) , timp mare de așteptare la consulturile interdisciplinare, lipsa personalului calificat în sălile de operație sau transferuri intraspitalicești realizate cu dificultate...

Cunoaștem cu toții problemele din spitale, dar în cazul lor se înțelege că, dacă nu apărea scandalul acesta în care ei să fie direct implicați, toate aceste probleme enumerate mai sus nu existau. Hârrr... că deja ne luați de proști! 

Zilele acestea chiar am evitat să devin medic și să critic actul medical în sine. Nu o fac nici acum, dar folosim logica și cronologia evenimentelor pentru a putea discerne cât mai aproape de adevăr. Deci: 

1. Vine pacienta pe urgențe unde, așa cum se știe, există medic UPU. 

Nu descoperă că este gravidă pacienta, diagnostic - suspect hernie. Buuun! 

2. Apare în scenă celebrul revoltat acum, Claudiu Soare, șef secție chirurgie, dar și medicul curant Ctin Barbu. Nu descoperă că e gravidă - mergem pe hernie. 

3. Internată pacienta 3 zile!!!pe secția chirurgie, șef secție Claudiu Soare. - Nu descoperă că pacienta este gravidă...dăm înainte doar cu hernie! 

Alooo, Bălăceanca, păi când tu ca și șef de secție treci la vizită zilnic!!!!! și nu identifici o femeie care stă să nască, să mă bată Dumnezeu dacă o mai înțeleg. Iar faptul că după toată tevatura, tot voi sunteți supărați, chiar o dăm de noaptea minții!!! Eu sunt reținut, fiindcă de profesie sunt mecanic, dar, cu toate acestea, pe undeva termenele de "diagnoză" și "diagnosticare", sunt asemănătoare . Știți? Mecanicul dă un ochi și merge pe intuiție, dar până la urmă bagă și mufa la tester să vadă în detaliu eventualele probleme. Ei, asta nu înțeleg eu în speța voastră. În aproape 4 zile să nu pui de o radiografie???!!  Hernie, hernie, dar de curiozitate așa... să nu aibă și alte complicații, zic. Mă rog, asta este doar opinia mea ca și nepriceput în d-ale medicinii. Și tot o opinie personală, Dumnezeu a fost zi de zi de gardă în situația expusă și în multe alte cazuri probabil. Altfel.... mi-e teamă că la acest momentul lucrurile stăteau total diferit. În concluzie, dacă totul s-a sfârșit cu bine, faceți semnul crucii, scuipați în sân și altădată căscați ochii la absolut toți pacienții, nu doar la ăia... purtători de pile, relații sau alte pliculețe. Ne-am înțeles!? Iar pentru iluminații politici, suspecți de "hernie neuronală", care au tot încercat să politizeze un eveniment nefericit, îl rog pe dl Soare să intervină chirurgical, mai ales că o face pe linie de partid! 

 

 

 


 

Vizualizări: 17,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: