Anchetă

Judecaţi pentru proxenetism şi trafic de minori

Au fost prelungite mandatele de arestare emise, în luna iunie, pe numele a doi tineri de 24 şi 25 de ani, acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism în Craiova şi Târgu Jiu. 

Procurorii DIICOT au precizat că unul dintre inculpaţi a exploatat sexual, în Craiova şi Târgu Jiu, o minoră de 17 ani.  Al doilea inculpat ar fi făcut acelaşi lucru cu o tânără cu handicap iar cei doi bărbaţi au fost deferiţi justiţiei la sfârşitul lunii iulie.

Anchetatorii au precizat că victimele au fost exploatate sexual începând cu luna mai.

„În cursul lunii mai 2023, unul dintre inculpați a recrutat, în vederea exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, prin inducere în eroare (metoda loverboy), profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia (lipsa părinților și vârsta de 17 ani), dar şi prin constrângere prin violențe fizice și amenințări cu o armă albă. 

În perioada mai-iunie 2023, persoana vătămată minoră a fost adăpostită în locuințe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu. Inculpatul s-a ocupat de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți. Persoana vătămată minoră a fost transportată la adresele din cele două judeţe cu sprijinul celui de al doilea inculpat”, au precizat procurorii.

Cei doi inculpaţi ar fi obţinut din practicarea prostituției peste 10.000 de lei.

Al doilea inculpat din acest dosar este acuzat că a procedat în acelaşi fel cu o altă victimă.

„Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reținut că, în perioada mai-iunie 2023, a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o persoană vătămată majoră (persoană cu grad de handicap). A beneficiat în totalitate de sumele de bani obținute de aceasta în urma desfășurării activității de prostituție”, au mai explicat procurorii.

Pe 18 august, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpaţi care au fost deferiţi justiţiei la sfârşitul lunii iulie.

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: