Social

Liviu Andrieș: „Am trecut un prim examen, mai avem încă cinci!“

Handbalistele CSM Târgu Jiu au obținut o victorie extrem de importantă în fața echipei Știința București, scor 27-22, la pauză 12-11. Pentru echipa noastră a fost cea de-a cincea victorie din acest sezon și prima din acest an pe teren propriu. Ana Ciolan a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, reușind să înscrie de șapte ori. După această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 10 în Liga Florilor. 

În fața unui public destul e numeros CSM Târgu Jiu a înregistrat un succes important, un prim pas pentru a scoate echipa din zona roșie a clasamentului. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, deși gruparea gorjeană a avut și +5 pe tabelă, scor 10-5, dar echipa bucureșteană a găsit soluții pentru a rămâne aproape pe tabelă. Astfel, CSM Târgu Jiu a intrat la vestiare cu un avantaj minim, scor 12-11. 

În repriza secundă fetele lui Liviu Andrieș și-au revenit și ajutate și de publicul din sală, care a înțeles că echipa are nevoie de susținere în această perioadă cu jocuri din trei în trei zile, oltencele au pus stăpânire pe joc și s-au distanțat treptat pe tabelă. S-a terminat 27-22 pentru CSM Târgu Jiu, care și-a trecut în cont a 5-a victorie stagională și primul succes din acest an, de pe teren propriu. 

Gorjencele plecă acum mult mai liniștite spre Spania, unde la finalul duminică au returul din EHF, contra Costa del Sol Malaga.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”E clar că încrederea, în urma acestor repetate înfrângeri, suferă, dar pentru noi, cel mai mult, au contat cele trei puncte pe care le-am obținut. Acum, ne putem uita în clasament, am urcat pe locul 10, un loc pe care trebuie să-l obținem la finalul campionatului. Am trecut un prim examen, mai avem încă cinci examene, cu echipe pe care trebuie să le batem acasă, să acumulăm puncte, pentru că anul trecut, cu 25 de puncte, am reușit să evităm barajul. Anul acesta, probabil, nici cu 28 s-ar putea să nu evităm barajul. Deci, este o luptă acerbă pentru acele locuri. E clar că, privind jocul de astăzi, nu prea suntem încrezători, dar sunt convins că că victoriile ne vor încărca pozitiv, iar evoluțiile și prestațiile noastre în următoarele jocuri vor fi din ce în ce mai bune. Părțile bune? Am luat 22 de goluri, n-am luat foarte multe. Apărarea și cam atât”.

Elena Marica Bercu, CSM Târgu Jiu: ”Tot ce contează sunt cele trei puncte, aveam nevoie de ele ca de aer. Modul prin care le-am obținut nu este foarte liniștitor pentru ceea ce ne așteaptă și ce urmează pentru noi, însă, să zic așa, am scăpat în seara asta și trebuie să ne concentrăm și să strângem rândurile pentru ceea ce urmează. Clar, este un succes de moral. Nu concepeam altceva în seara asta. Era nevoie de victorie. Chiar dacă adversarul este ultimul în Liga Florilor, în seara asta s-a ridicat la nivelul nostru de joc. Pentru Liga Florilor avem nevoie de orice punct pe care îl putem stoarce de la viitorii adversari, pentru că se îngroașă gluma, iar noi trebuie să creștem nivelul de joc, să strângem colectivul și să începem să câștigăm”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(12 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă 4g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 5g, Andreea Mihart 2g, Mirabela Coteț, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 2g, Laura Moldovan 4g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 7g, Sabine Klimek 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

 

Galerie foto

 

Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: