Social

Comuna Crușeț: Sală de sport în valoare 60 de miliarde

Proiecte importante sunt în desfășurare în comuna Crușeț din județul Gorj! Administrația locală a reușit să acceseze o serie de proiecte și în cazul unora dintre ele lucrările sunt aproape de a fi finalizate. Din păcate, recunoaște primarul Teodor Godeanu, este tot mai greu pentru primăriile mici, așa cum este și Crușeț să finanțeze cota parte care le revine. 

 

Unul dintre cele mai importante proiecte, aproape de a fi realizat, este construcția unei săli de sport. 

„În momentul de față lucrăm la sala de sport, proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții. Este în stadiul de 80% realizat. În luna mai sperăm să facem recepția la lucrare. Întreg proiectul se ridică la o valoare de 60 de miliarde. De această investiție se vor bucura atât cei aproximativ 300 de elevi din comuna Crușeț, cât și ceilalți cetățeni ai localității. Mai avem în desfășurare un proiect de modernizare a sediului primăriei prin PNRR, în valoare de 8 miliarde de lei vechi și modernizarea Școlii Primare Crușeț, tot prin PNRR, în valoare de aproximativ 6 miliarde. Sunt proiecte pe care le-am prins pe eficientizare termică a clădirilor. Vor fi dotate cu pompe de căldură, cu panouri solare, cu sisteme profesionale de încălzire, gemuri termopane și izolare cu vată bazaltică de 15 centimetri, ambele clădiri. Avem stație de încălcare electrică, pe Fondul de Mediu, un proiect în valoare de 1,7 miliarde de lei”, a declarat primarul Teodor Godeanu, primarul comunei Crușeț. 

Acesta recunoaște că este un efort financiar considerabil pentru administrația locală să asigure cota parte la proiectele pe care le accesează. 

„Din fericire am reușit să obținem multe proiecte importante, însă din păcate partea noastră de contribuție este destul de mare și destul de greu de suportat. Până în momentul de față nu a trebuit să apelăm la credite, la care se adaugă dobânzile aferente și am reușit să găsim înțelegere din partea Consiliului Județean, astfel că nu înregistrăm datorii la firmele care au realizat proiectele”, a mai afirmat primarul Teodor Godeanu.

 

 

Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: