Social

Gaze naturale într-o comună din Gorj

Veste bună pentru localnicii din comuna Crasna. Primăria anunță că Transgaz a demarat procedurile de expropriere a terenurilor ce vor fi traversate de magistrala de transport gaze. A fost oportunitatea perfectă de care au profitat și autoritățile din Crasna astfel că localnicii de aici vor avea gaze naturale. 

 

Peste șase milioane de lei primesc autoritățile din comuna Crasna ca să facă o rețea de gaze de aproximativ 14 kilometri. E vorba de un sistem inteligent de distribuție de gaze naturale.

"În sfârșit visele devin realitate. Transgaz a demarat procedurile de expropriere e terenurilor pentru amplasare conducta transport gaze Tetila -Horezu-Rm.Vilcea,această investiție fiind de interes național conform HG1590/2022, iar ocuparea terenurilor se face temporar prin Hotărâre de Guvern. Comuna Crasna a promovat proiectul Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comuna Crasna și i-au fost alocate prin ordinul de ministru 1333/18.10.2023 sumele necesare pentu realizarea a aproximativ 14 km de rețea su stație de distribuție, respectiv 6,3 milioane de lei", anunță autoritățile din Crasna.

 

Proiectul este unul amplu. Sunt circa 30 de localități care vor primi bani de la Guvern să introducă gazele și mii de gospodării se vor putea racorda la rețea. Atașăm mai jos, documentele eliberate de compania Transgaz, Consiliul Județean Gorj și Min. Dezvoltării. 

Vizualizări: 4,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: