Social

Investiții în educația tinerelor generații

Educația este pe primul plan! O serie de investiții, pe care administrația locală le face în infrastructura școlară, dovedesc faptul că acest segment este unul pe care se pune accent, în orașul Târgu Cărbunești. În ultima perioadă, s-au accesat sume importante de bani care vor fi direcționate spre școala generală și liceul din localitate.

 

Cele două unități de învățământ vor fi supuse unor ample lucrări de reabilitare și modernizare.

„Urmează, zilele acestea, să semnaăm contractul pentru execuția, reabilitării și modernizării și eficientizării din punct de vedere energetic a Corpului A de la Liceul „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești, pe un finanțare prin PNRR, în valoare de 2,6 milioane de lei. S-a ținut licitația, urmează să semnăm contractul și să dăm ordinul de începere a lucrărilor de execuție. De asemenea, așteptăm să se dea ordinul pentru proiectare a două corpuri de clădire de la Școala Generală „Gheorghe Uscătescu”. Este o finanțare de de aproximativ 3,2 milioane de lei, prin Compania Națională de Investiții. Aici avem două luni de proiectare și 10 luni de execuție, deci probabil prin vara aceasta vom putea să începem lucrările. La Liceul „Tudor Arghezi”, de asemenea, avem un proiect prin CNI pentru reabilitarea a încă două corpuri de clădire, B și C. Am depus la ADR Sud-Vest Oltenia, pe acel Program Regional 2021-2027, tot pe infrastructură educațională, un proiect pentru modernizarea a două terenuri de sport, unul la școala generală, unul la liceu. La ambele unități terenuri sintetice, dar vrem să facem și câte unul multifuncțional pe bază de tartan, unde se va putea face și handbal, volei, tenis de câmp. Sper eu să obținem finanțarea cât de curând. Este vorba despre aproximatov 400 de mii de euro, cu totul. Instalația de noctură va fi alimentată cu panouri fotovoltaice”, adeclarat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești.

Din bugetul local, se va realiza un loc de joacă, în zona blocurilor ANL, iar în zona pieții se va amenaja un mic parc unde oamenii vor putea să petreacă momente de relaxare. 

 

Vizualizări: 542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: