Actualitate

Lăcrămioara a dat bir cu fugiții, Virgil a pasat semnătura

Ciudată rău plecarea Lăcrămioarei Diaconu Pințea din Directoratul Complexului Energetic Oltenia, chiar în ultima zi a anului trecut.

31 decembrie 2022 este ziua în care, potrivit planului de restructurare, CE Oltenia ar fi trebuit să pună lacătul pe două grupuri energetice, 3 Rovinari și 7 Turceni. Guvernul a dat la finalul anului trecut o hotărâre pentru amânarea scoaterii din exploatare a celor două grupuri până la 1 octombrie 2023.

Tare îmi este teamă că domnii de la Comisia Europeană nu și-au dat un acord scris pentru treaba asta, se fac acum că închid ochii, pentru că este nevoie de energia României pentru Ucraina și Republica Moldova, iar peste câțiva ani o să spună: hop, ce ați făcut? Ați încălcat planul de restructurare, trebuie să dați înapoi un miliard de euro.

Să sperăm că timpul nu ne va da dreptate. Reținem însă fuga Lăcrămioarei, care putea să aștepte o săptămână - două un înlocuitor, ca să nu lase Directoratul nefuncțional, dar și faptul că Virgil Popescu nu și-a pus semnătura pe hotărârea prin care a fost amânată scoaterea din exploatare a celor două grupuri, pe document fiind semnătura secretarului de stat Dan Drăgan.

Vizualizări: 4,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: