Actualitate

Documentul semnat de parlamentarii puterii cu liderii sindicali din CE Oltenia

Liderii celor patru federații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia au semnat o minută la finalul întâlnirii de vineri cu parlamentarii de Gorj, care au promis să găsească soluții pentru pensionarea la 52 de ani a minerilor și energeticienilor.

Pe 14 decembrie va avea loc, la București, o nouă discuție între liderii sindicali, ministrul Muncii, șeful Casei Naționale de Pensii și parlamentarii de Gorj pe tema pensionării anticipate. 

Problema va fi rezolvată prin adoptarea unui proiect de lege aflat în dezbatere parlamentară, nu prin ordonanță de urgență.

„Această propunere legislativă va fi dezbătută în Senatul României la mijlocul lunii decembrie, ulterior și în Camera Deputaților (cameră decizională) urmând ca, până la sfârșitul lunii februarie, legea să fie adoptată și să producă efecte. Continuarea acestor discuții se va realiza în data de 14.12.2021, la Palatul Parlamentului, în prezența ministrului Muncii și Protecției Sociale, a președintelui Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, președintelui Casei Naționale de Pensii, parlamentarilor din județul Gorj și reprezentaților federațiilor sindicale și reprezentantive din Complexul Energetic Oltenia. La finalul întâlnirii de astăzi, liderii federațiilor sindicale au transmis că se vor suspenda protestele până la luarea unei decizii”, se arată în minuta semnată de parlamentarii PSD Cristinel Rujan, Mihai Weber, Claudiu Manta, deputatul liberal Gheorghe Pecingină, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, managerul CE Oltenia, Daniel Burlan și liderii celor patru federații sindicale Adrian Marciuc, Dumitru Pîrvulescu, Paul Constantinescu și Gelă Ionescu.

Vizualizări: 4,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: