Actualitate

Nu sunt mineri, dar înghit praf de cărbune

Mai mulți localnici din Roșiuța, județul Gorj, au dat în judecată Complexul Energetic Oltenia. O familie care locuiește în apropierea concasorului de cărbune a cerut despăgubiri de 150.000 de lei. 

La prima instanță a obținut 50.000 de lei daune, pe care Tribunalul Gorj le-a redus la 20.000 de lei. Sentința nu este definitivă, urmând ca procesul să ajungă la Curtea de Apel Craiova.

Gorjeanul care a depus reclamația susține că sănătatea familiei sale este afectată de activitatea minieră din zonă, în sensul că „au început cu toții să aibă probleme cu respirația, digestia, disfuncții în activitatea organelor interne și altele”.

Mirosul respingător, praful de cărbune în exces și zgomotul sunt alți factori de disconfort invocați. La nici 100 de metri de locuință se desfășoară lucrări de concasare a cărbunelui.

Din concluziile raportului de expertiză, instanța a reținut că s-a depășit nivelul admis privind depunerile de pulberi sedimentabile produse de benzile transportoare și activitățile miniere desfășurate în imediata apropiere a casei, motiv pentru care sunt îndeplinite condițiile răspunderii civile delictuale.

Vizualizări: 2,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: