Actualitate

Pensionări blocate la CE Oltenia, urmează concedieri

Autoritățile române au avut vineri o nouă discuție cu Comisia Europeană și au primit asigurări că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia va fi aprobat.

“Se pare că planul de restructurare, în forma transmisă de statul român, va fi aprobat, va primi o decizie favorabilă”, a spus managerul companiei, Daniel Burlan.

Condiția este semnarea ofertelor angajante cu investitori străini, pentru constituirea unor societăți vehicul, prin care să fie realizate noile investiții în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze.

Potrivit planului de restructurare, CE Oltenia va rămâne în 2026 cu doar trei grupuri pe cărbune și va avea mii de salariați în minus. În aceste condiții, este de neînțeles de ce nu se găsesc soluții rapide pentru pensionarea celor care au 52 de ani, fiind inuman să fie trimiși în șomaj, după ce și-au rupt spinările o viață în carierele miniere și termocentrale.

Practic, politicienii au făcut o lege proastă, prin care au amăgit salariații că vor fi pensionați la 52 de ani. O lege pe care o pot îndrepta într-o oră, dacă vor, dar nu vor, iar în paralel planul de restructurare merge înainte și ne așteptăm la două mii de concedieri în anul ce vine. Este corect?

Vizualizări: 6,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: