Actualitate

Grevă de avertisment de două ore la Lupoaia

Minerii de la Cariera Lupoaia a Complexului Energetic Oltenia au făcut joi o grevă de avertisment, de două ore. Aceștia reclamă modul de aplicare a Legii nr. 197/2021, de la care așteptau să reducă la 52 de ani vârsta de pensionare.

Minerii de la schimbul I, care ar fi trebuit să înceapă lucrul la ora 07.00, au rămas în sala de apel până la ora 09:00. Protestul va fi repetat vineri, când este programată și o discuție a liderilor sindicali din CEO cu parlamentarii de Gorj.

Mii de mineri și energeticieni s-au trezit cu cererile de pensionare respinse, casele de pensii motivând că nu au făcut dovada încadrării în condiții speciale, pentru perioadele anterioare datei de 18.08.2021, când a intrat în vigoare Legea 197.

Legea este ambiguă, politicienii susțin că prin lege sunt asimilate perioadele lucrate până acum condițiilor speciale, specialiștii caselor de pensii având altă interpretare.

Singurul lucru cert este că în fiecare lună sunt doi - trei salariați ai companiei care mor în jurul vârstei de 50 de ani, pentru că munca grea a lăsat urme grele pe starea lor de sănătate.

 

Vizualizări: 3,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: