Eveniment

Șofer băut, pârât de un vecin

Un pensionar din Motru a mers cu tractorul la muncile agricole, având la el și un pet de 2,5 litri de bere. La un moment dat a ajuns cu tractorul pe drumul public și a fost pârât de un vecin, care a sunat la 112. S-a ales cu dosar penal.

Fapta s-a întâmplat în august 2021, pe DJ 671 B Horăști-Motru. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar tractorul era neînmatriculat sau neînregistrat în circulație. 

Pentru că mirosea puternic a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Când inculpatul a virat stânga pe DJ 671 B, a rupt stâlpul indicatorului rutier STOP, pe care l-a agățat cu cositoarea și a condus tractorul pe acest drum județean până în dreptul locuinței martorului, cu care se afla într-un litigiu civil, unde a ambalat tractorul circa 15 minute, după care a revenit cu acesta pe același drum județean, până în dreptul locuinței lui (…), parcându-l pe partea dreaptă a drumului, în afara carosabilului și lovind gardul de beton împrejmuitor al acesteia cu cositoarea. Imediat a coborât din tractor și, în timp ce verifica dacă a suferit avarii, a fost identificat de organele de poliție, care au sosit la fața locului în timp ce tractorul era pornit”, se mai arată în rechizitoriu.

Gorjeanul a primit an şi 8 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.


 

Vizualizări: 3,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: