Eveniment

Zeci de sancțiuni pentru poluare și sute de controale

Garda de Mediu Gorj a efectuat 200 de controale în primele trei luni ale anului. Comisarii de mediu au dat 24 de sancţiuni în valoare de 680.000 de lei, cele mai multe fiind pentru abandonarea deşeurilor şi nerespectarea avizelor de mediu. 

"Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au încheiat primul trimestru al anului 2021, efectuând un număr de circa 200 controale, în urma cărora au fost aplicate un număr de 24 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 680 000 lei. Principalele fapte pentru care au fost aplicate amenzile au constat în abandonarea deșeurilor, nerespectarea prevederilor din avizele de mediu dar și pentru nerespectarea măsurilor stabilite în urma controalelor", transmite Garda de Mediu Gorj.

Microcarierele din zona Motru, care exploatau cărbunele fără a avea avizele necesare, au primit amenzi de până la 50 de mii de lei. Mai multe persoane și firme au fost amendate pentru arderea deșeurilor, aici o sancțiune ajungând la zece mii de lei. Și persoanele care se ocupau de dezmembrări auto și de colectarea anveloperelor, fără autorizație, au fost amendate la acest început de an.

Vizualizări: 1,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: