Social

Doctorii din Gorj se pregătesc de proteste

Salariații din spitalele din Gorj au strâns semnături pentru grevă. Sunt supărați din cauza salariilor și solicită o majorare de cel puțin 20%.

„Am strâns semnături pentru declanșarea conflictului de muncă. Nu se intră în grevă de 1 februarie, dar sunt etape obligatorii pe care trebuie să le parcurgi să deschizi un conflict de muncă. Are ca punct final greva. Mai sunt câțiva pași. Am prefera să nu ajungem acolo și să ne rezolvăm problemele”, a spus Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj, la Radio Târgu Jiu.

Valentin Popa a mai adăugat că legea prevede majorări chiar și de peste 20% în unele cazuri, dar oamenii nu au primit bani în plus. „Sunt discrepanțe între cadrele medicale și celelalte categorii. E o nedreptate foarte mare. Salariile ar fi trebuie să crească la toată lumea așa cum prevede legea. Erau creșteri substanțiale între 10 și 20%. Sunt bani pierduți”, a mai spus Valentin Popa.

Cei de la SANITAS au declanșat proteste în toată țara. Principala revendicare este ca salariile să fie majorate cu cel puțin 20% pentru toate categoriile, de la infirmiere până la medici.

Vizualizări: 789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: